Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Узајамност у погледу признања и извршења страних судских одлука у грађанским и трговинским стварима


УЗАЈАМНОСТ У ПОГЛЕДУ ПРИЗНАЊА И ИЗВРШЕЊА СТРАНИХ СУДСКИХ
ОДЛУКА У ГРАЂАНСКИМ И ТРГОВИНСКИМ СТВАРИМА
 
ДИПЛОМАТСКА И ЗАКОНСКА УЗАЈАМНОСТ

 

ДРЖАВА

ПРАВНИ ОСНОВ

Алжир

Уговор о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима између СФРЈ и Демократске Народне Републике Алжир («Сл. лист СФРЈ“-му, број 2/83, исправка објављена у „Сл. листу СФРЈ“-му, број 10/84)

Аустрија

Споразум о узајамном признавању и извршењу одлука о издржавању између ФНРЈ и Републике Аустрије („Сл. лист СФРЈ“-додатак, број 2/63)

Белгија

Конвенција о признању и извршењу судских одлука о издржавању између СФРЈ и Краљевине Белгије („Сл. лист СФРЈ“-додатак, број 45/76)

Босна и Херцеговина

Уговор о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима између СЦГ и Босне и Херцеговине («Сл. лист СЦГ»-му, број 6/05)

Бугарска

Уговор о узајамној правној помоћи између ФНРЈ и Народне Републике Бугарске («Сл. лист ФНРЈ“-додатак, број 1/57)

Црна Гора

Уговор између Републике Србије и Црне Горе о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима од 29. маја 2009. године, који се, сходно члану 49. ставу 4., привремено примењује од наведеног датума као дана потписивања

Чешка Република

Уговор о регулисању правних односа у грађанским, породичним и кривичним стварима између СФРЈ и Чехословачке Социјалистичке Републике («Сл. лист СФРЈ“-додатак, 13/64)

Француска

Конвенција о признању и извршењу судских одлука у грађанским и трговачким стварима између Владе СФРЈ и Владе Француске Републике («Сл. лист СФРЈ»-додатак, број 7/72)

Грчка

Споразум о узајамном признавању и извршењу судских одлука између ФНРЈ и Краљевине Грчке („Сл. лист ФНРЈ“-додатак, број 6/60)

Ирак

Уговор о правној и судској сарадњи између СФРЈ и Републике Ирак («Сл. лист СФРЈ“-му, број 1/87)

Италија

Закон број 218/1995

Кипар

Уговор о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима између СФРЈ и Републике Кипар («Сл. лист СФРЈ“-му, број 2/86)

Мађарска

Уговор о узајамном правном саобраћају између СФРЈ и Народне Републике Мађарске («Сл. лист СФРЈ“-додатак, број 3/68), измене и допуне објављене у («Сл. листу СФРЈ“-му, број 1/87)

Македонија

Уговор о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима између СЦГ и Републике Македоније («Сл. лист СЦГ“-му, број 22/04)

Монголија

Уговор о пружању правне помоћи у грађанским, породичним и кривичним стварима између СФРЈ и Монголске Народне Републике («Сл. лист СФРЈ“-му, број 7/82)

Немачка

 Члан 328. Правилника о грађанском поступку)

Пољска

Уговор о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима између ФНРЈ и Народне Републике Пољске («Сл. лист ФНРЈ“-додатак, број 5/63)

Румунија

Уговор о правној помоћи између ФНРЈ и Румунске Народне Републике («Сл. лист ФНРЈ“-додатак, број 8/61) са Додатним протоколом («Сл. лист СФРЈ“-додатак, број 4/73)

Русија

Уговор о правној помоћи у грађанским, породичним и кривичним стварима између ФНРЈ и СССР («Сл. лист ФНРЈ“-додатак, број 5/63)

Словачка  Република

Уговор о регулисању правних односа у грађанским, породичним и кривичним стварима између СФРЈ и Чехословачке Социјалистичке Републике («Сл. лист СФРЈ“-додатак, 13/64)

САД

Одлука Hilton v. Guyot).

Украјина

Уговор о правној помоћи у грађанским, породичним и кривичним стварима између ФНРЈ и СССР («Сл. лист ФНРЈ“-додатак, број 5/63)

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ