Српски ћирилица Srpski latinica English

 

АВП у НИШУ

11.08.2010.

За два месеца увид у судске предмете путем Интернета

КРАГУЈЕВАЦ, 10. августа (Тањуг) – Помоћник министра правде Дејан Пашић изјавио је данас да ће за један до два месеца грађанима бити омогућено да путем Интернета имају увид у све предмете који се воде у судовима у којима је уведен програм за аутоматско вођење предмета (АВП).

Пашић је на конференцији за новинаре у Вишем суду у Крагујевцу

као посебно значајне ефекте примене програма у судовим издвојио евиденције уговора о промету некретнина, чиме је створена већа правна сигурност за грађане, то што ће програм одређивати судије које ће судити у споровима, као и то што ће грађани путем Интернета имати увид у све податке о предметима.

Он је рекао да је до сада АВП уведен у 48 основних и виших судова, а до краја августа ће бити у још 12 основних и виших судова у Србији.

Према његовим речима, програм је уведен у све привредне судове и у њима функционише две до три године, а до 2012. године планира се његово увођење и у 102 судске јединице у Србији.

"У судовима где је имплементиран, овај програм је донео позитивне резултате и очекујем да ће у наредном периоду радити још боље", нагласио је Пашић и додао да ће АВП омогућити ефикаснији, једноставнији, транспаретнији и стандардизованији рад запослених у судовима.

Ефекте примене програма у кагујевачком Вишем, Основном и Привредном суду представили су председници тих судова наводећи да је АВП омогућио квалитетнији рад судова и судског особља, бољу доступност података, бржу комуникацију у суду...

В.д. председница Вишег суда у Крагујевцу Зорица Ђурић прецизирала је да је АВП у тај суд уведен у априлу и да су већ уочени позитивни ефекти у побољшању рада суда и судског особља и изразила уверење да ће он убудуће дати још боље ефекте.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ