Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Деманти министра Стојковића упућен редакцији ТВ Б92, који није објављен интегрално из њима познатих разлога

12.12.2006.

пођа Чолић у вашој емисији "Инсајдер" у понедељак, 11. децембра 2006. године, јер у стручној јавности то више говори о њој, а ви као ТВ и радио станица не можете знати унапред шта ће све неки од ваших гостију изговорити.

Међутим, пошто сте ви једну од тих неистина поново користили као вест у вашем радио дневнику 12. децембра 2006. године, у 9.00 часова, а у емисији "Кажипрст" истог дана прихватили њене изјаве као једину истину, то вас у циљу истинитог информисања јавности обавештавам следеће:

Тужилаштво је покренуло поступак против новинара Васића због грубе клевете да је наводно Боро Бањац мени и председнику Владе Војиславу Коштуници доставио неки транскрипт разговара адвоката Биљане Кајганић и сведока "Багзија" - неистина пласирана како би се створила слика о некој нашој повезаности са суђењем за убиство премијера Ђинђића.

Како су прикупљени сви валидни докази да ја нисам добио никакав транскрипт, а не знам ни да ли он уопште постоји, то је поступак тужилаштва био једноставан. Прикупљени су докази да транскрипт никада није достављен поменутим лицима. Зашто су тужилаштво и суд две године вукли тај поступак чекајући измену Закона и на тај начин обезбедили да се поступак обустави, питање је за тужиоца и његов савестан рад. Класичан пример клевете заштићен нерадом тужиоца и суда.

Срећан сам што, држећи се свог животног принципа да могу да бирам друштво, нисам имао потребе да са тужиоцем Чолићком, било по питању Јањушевића или неког другог предмета, пијем чајеве или сокове и да се трудим да на њу оставим леп утисак

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ