Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Донација САД за побољшање безбедности у Палати правде - 4. новембар 2009. године

4.11.2009.

Министарка правде Снежана Маловић присуствовала је потписивању споразума о донацији Министарства правде САД  намењеној побољшању безбедности у Палати правде која обухвата уређај за контрадиверзиону заштиту и ручни преносни детектор за откривање специфичних трагова  у вредност  од 45. 675 долара. Споразум су  данас , 4. новембра 2009, потписали главни правни саветник Амбасаде САД у Београду Илај Ричардсон и в.д. председника Окружног суда у Београду Синиша Важић.

Важић је истакао да ће овом опремом зграда Палате правде достићи више него задовољавајући степен безбедности, што је веома важно пошто је у три суда и тужилаштва која су смештена у овој згради запослено 2.000 људи, а дневно кроз кроз њу прође више од 5.000 људи. Уједно, он је навео да је Палата правде велику помоћ у побољшању безбедности добила од Министарства правде, и као најзначајнију помоћ истакао побољшање видео надзора зграде и обуку стражара.

Министарка правде Снежана Маловић навела је да је министраство дужно да обезбеди несметан рад правосудних органа и истакла да је посебно важно да се сигурност обезбеди и запосленима и грађанима. Министрака је навела да је, у циљу побољшања безбедности, организована обука судске страже, да је постављен видео надзор где је било потребно, као и скенери на улазима у зграде.  Маловић је поновила  да је судовима упућен допис да се за помоћ обрате полицији када су у току суђења повишеног ризика. Она је и подсетила да је у току реформа правосуђа и, као члан Високог савета судства, констатовала да ће сви сегменти овог процеса  бити завршени у предвиђеним роковима.

Илај Ричардсон, главни правни саветник у Амбасади САД, изразио је наду да ће ова донација олакшати рад запосленима у Палати правде и подсетио да је ова зграда много пута била изложена лажним дојавама о подметнутим бомбама, што је прекидало суђења и фрустрирало грађане јер нису могли да остваре своја права.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ