Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка Маловић најавила интензивнију сарадњу градском влашћу Новог Пазара

1.11.2011.

Нови Пазар, 01.11.2011. - Mинистарка правде Снежана Маловић посетила је  правосудне институције у Новом Пазару и разговарала са Мехом Мехмутовићем, градоначелником Новог Пазара. Обраћајући се тим поводом новинарима, градоначелник Махмутовић је честитао министарки Маловић на постигнутим резултатима Министарства правде.

Министарка је изразила задовољством разговорима које је имала са локалном самоуправом уверење да ће у њој добити подршку за унапређење правосудног сектора на свим нивоима.

Она је напоменула да Министарство поклања изузетну пажњу реформи правосуђа, ефикасијем задовољењу правде и раду против организованог криминала, криминала уопште и корупције.

У тај посао, према њеним речима, морају да буду укључени сви фактори друштва како би успех био загарантован.

Градоначелник Мехо Махмутовић је рекао да је у разговору било речи о свим проблемима које град Нови Пазар има у области правосуђа.

Он је најавио да је у разговору било речи и о отварању одељења Привредног суда у Новом Пазару и истакао је да ће сарадња између Града Новог Пазара и Министарства правде бити интезивирана, као и да очекује велику подршку од министарке правде, „јер је од изузетне важности да се и у Новом Пазару осете ефекети правног система и правне државе.“

Разматрана је и сарадња Вишег суда, Основног суда и тужилаштва са локалном влашћу у Новом Пазару, као и евентуално просторно проширење са циљем растерећења Основног и Вишег суда.

Министарка правде је истакла да је посета граду важна, јер на лицу места може да се увери о сарадњи локалне власти са правосуђем.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ