Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде Снежана Маловић у посети Канади

16.02.2010.

Министарка правде Снежана Маловић и тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић бораве у тродневној посети Канади где ће 18. фебруара присуствовати потписивању Меморандума о разумевању у процесуирању ратних злочина. Министарка Маловић оценила је да потписивање овог меморандума има велики значај јер је реч о првом споразуму којим ће у области кривице бити правно регулисана сарадња између две земље.. Она је истакла да потписивање овог меморандума указује на висок степен разумевања између Канаде и Србије и додала да Канада преко ЦИДА пројекта годинама уназад подржава реформу правосуђа у Србији.

Меморандум о разумевању и унапређењу узајамне неприсилне помоћи у случајевима истраживања и процесуирања ратних злочина, злочина против човечности и геноцида између Одељења за злочине против човечности и ратне злочине Министарства правде Канаде и Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије је први споразум који Србија у тој области потписује са једном земљом.

Његови гаранти ће бити министар правде у Влади Србије Снежана Маловић и министар правде Канаде Роб Николсон, као и директор и генерални саветник Одељења за ратне злочине Министарства правде Канаде Тери Бајтнер и Тужилац за ратне злочине Републике Србије Владимир Вукчевић.

У среду, 17. Фебруара 2010 године, министарка Маловић ће разговарати са замеником министра спољних послова Канаде Аленом Кесеолом о могућности потписивања споразума о правосудној сарадњи у кривичним и грађанским стварима, у циљу закључења билатералног споразума.

Маловић и Кесеол, који је у Министарству спољних послова Канаде задужен и за преговоре о споразумима о авио-транспорту, разговараће и о покретању питања финализације преговора и потписивању споразума о социјалном осигурању, који је Канада већ закључила са Хрватском и Босном и Херцеговином.

Тема састанка биће и питање финализације преговора и потписивање споразума о авио-саобраћају и споразума о олакшаном кретању младих, као и конвенција о избегавању двоструког опорезивања.

Маловић ће истог дана посетити и Врховни суд и Парламент Канаде.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ