Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Нове просторије за тужилаштво и Прекршајни суд у Ваљеву

7.03.2012.

Ваљево - 6. март 2012. године - Министарка правде Снежана Маловић, републички тужилац Загорка Доловац и председник Вишег прекршајног суда Зоран Пашалић присуствовали су данас у Ваљеву свечаности поводом отварања реконструисане зграде, у којој је смештено Основно и Више јавно тужилаштавo, као и Прекршајни суд у Ваљеву. Отворена зграда суда и тужилаштва била је некада део Ваљевске банке, а у адаптацију њеног простора, величине око 1.800 квадратних метара, уложено је више од 70 милиона динара. Новац је обезбедило Министарство правде Србије уз помоћ УСАИД-а.

Министарка правде Снежана Маловић оценила је приликом отварања да је ово још један корак ка снажнијем правосудном систему који је неопходан у Србији. Министарка је истакла да је досадашња реформа правосуђа дала добре резултате, а да ће о њима ускоро бити поднет извештај и Високог савета судства и Државног већа тужилаца. Она је истакла да је ефикасност основних судова 91 одсто, што никада до сада није био случај, да кривични поступци не трају више од годину дана у првом степену одлучивања, као и да је у српским затворима око 3.500 особа више, било у притвору или на издржавању казне.

Министарка правде је нагласила да је казнена политика пооштрена, као и да се осуђени за најтежа кривична дела налазе на издржавању вишегодишње казне.

Републички тужилац Зогорка Доловац најавила је да ће за десет месеци почети тужилачка истрага, што је битна новина у српском законодавству, док је Зоран Пашалић, председник Вишег прекршајног суда рекао да 500 судија за прекршаје поступа у више од милион предмета из те области у Србији.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ