Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Потписан Меморадндум о разумевању између Министарства правде и Града Шапца - 15. јун 2009.

19.06.2009.

Министарка правде Снежана Маловић и градоначелник Шапца Милош Милошевић потписали су 15. јуна 2009. године Меморандум о разумевању између Министарства правде и града Шапца о заједничком инвестирању у изградњу новог пословног објекта за потребе рада правосудних органа и органа Града.

Потписивањем Меморандума биће обезбеђен адекватан пословни простор који ће бити лако доступан грађанима, а тиме ће Министарство правде и Град Шабац зеједнички решити проблем недостатка пословног простора и побољшати услове за рад правосудних органа и Града Шапца.

Након потписивања министарка Маловић је изразила задовољство што је потписан Меморандум који има велики значај за ефикасан рад правосудних органа и органа Града Шапца и који ће допринети да се побољшају услови за њихов рад,  од чега ће највећу корист имати управо грађани Шапца.

Министарка правде да је подсетила да у Републици Србији је у току коренита реформа правосуђа односно да су крајем прошле године донети нови закони који уређују организацију правосудних органа којима се успоставља нова мрежа судова и јавних тужилаштава у Републици Србији. Министарка Маловић је нагласила да је поред законодавних оквира за успешан рад нове мреже правосудних органа потребно обезбедити и услове за рад како у погледу одговарајућег пословног простора тако и техничке опремљености.

-Управо се потписивањем овог Меморандума обезбеђују услови који су од  великог значаја за ефикасан рад правосудних органа што ће, између осталог, довести до убрзања судских поступака чиме постижемо остваривање Уставом загарантовано право грађана на правично суђење и суђење у разумном року, навела је Маловић.

Министарка је оценила да се спровођењем овог Меморандума ствара један од услова за даљи развој града и округа, имајући у виду да је правна сигурност и заштита права грађана и правних лица од стране правосудних органа један од услова за прилив нових инвестиција.

- Када се заврши изградња овог објекта у којој ће заједнички учествовати Министарство правде и Град Шабац грађани ће моћи ефикасније да остварују приступ правди, унапредиће се квалитет правосудног система што ће се позитивно одразити и на целокупни привредни и друштвени амбијент у Шапцу, изјавила је министарка Маловић.

У новом објекту биће смештени будуће Основно и Више јавно тужилаштво, Суд за прекршаје, одељења привредног суда, као и органи локлане самоуправе.

Потписивање овог  Меморандума је добар пример сарадње Министарства правде са једницинама локалне самоуправе и намера Министарства правде је да наставу такву праксу тамо где постоји потреба за изградњу објеката намењених за рад правосудних органа.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ