Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Регионална радионица у области борбе против трговине људима и кријумчарења миграната - 24. новембар 2009. године

24.11.2009.

У Београду је данас, 24, новембра 2009, отпочела  тродневна радионица за припрему смерница о инструментима међународне правне сарадње у области борбе против трговине људима и кријумчарење миграната коју организују Министарство  правде, Mинистарство унутрашњих послова и Канцеларија Уједињених нација за борбу против дроге и криминала (UNODC). Отварајући скуп, помоћник министра правде Драгана Лукић истакла је да су за ефикаснију борбу против трговине људима значајне усвојене измене Кривичног законика које је припремило Министарство праве а које је Народна скупштина усвојила у августу ове године.

Уједно, Лукић је подсетила да је у марту усвојен  Закон о потврђивању Конвенције Савета Европе о борби против трговине људима којим је Србија у свој правни систем уврстила још један од бројих међународних инструмената у борби против овог облика криминала. Она је истакла да ће Министарство правде и даљ, у оквиру спровођења Нациналне стратегије за реформу правосуђа, предузимати све потребне кораке из своје надлежности у циљу побољшања капацитета правосудних органа за сузбијање свих видова криминалитета, а нарочито организованог криминала и корупције где посебно место заузима сузбијање трговине људима.

Учесници радионице су представници полиције, судства и тужилаштва и националних координатора за борбу против трговине људима из земаља учесница пројекта, као и представници релевантних међународних организација.

Говор помоћника министра можете преузети овде

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ