Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Саопштење Министарства правде поводом примедби Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности - 25. новембар 2009. године

25.11.2009.

Поводом саопштења Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића које је објављено данас, 25. новембра 2009. године, а у којем су изнете примедбе на садржај упитника који је упућен запосленима у правосудним органима Министарство правде обавештава јавност да се попуњавање овог упутника обавља искључиво по принципу добровољности односно да нико од запослених нема обавезу да поменути упитник попуни.

Намера Министарства правде била је да надлежна тела објективно и свеобухватно сагледају положај сваког запосленог у правосуђу.

Напомињемо да су подаци који се траже у упитнику предвиђени позитивним протписима и Општим колективним уговором. Такође, Министарство правде истиче да су критеријуми на основу којих ће Високи савет судства и Државно веће тужилаца донети одлуку о неопходном броју запослених у правосуђу сачињени у сарадњи са Синдикатом правосуђа Србије, који је и сам инсистирао на изради одговарајућих критеријума. Прикупљање ових података је основ за објективан и свеобухватан увид у положај свих запослених где ће се применити дефинисани критеријуми како би се донела адекватна одука.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДE
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ