Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Саопштење поводом напада на председника Општинског суда у Лесковцу

15.04.2008.

Министарство правде најоштрије осуђује данашњи напад на председника Општинског суда у Лесковцу Небојшу Стојичића, који је јутрос пронашао бомбу на свом службеном аутомобилу.

Министарство правде изражава спремност да се супротстави оваквим притисцима и да предузме све кораке у циљу заштите носилаца правосудних органа у оквиру својих надлежности.

Подсећамо да је министар Петровић у јуну прошле године донео одлуку да се предузму све мере како би се повећала општа сигурност у судовима и да сви председници судова обавештавају органе унутрашњих послова о евентуалним претњама и затраже асистенцију полиције када су у питању суђења високог ризика.

Као резултат овакве одлуке министра правде покренуто је неколико поступака против лица која су претила судијама. У неколико случајева судијама је додељено обезбеђење од стране полиције, а у складу са проценама безбедносне ситуације у конкретним случајевима. Донета је и осуђујућа пресуда на највећу казну затвора за починиоце убиства судије Општинског суда у Оџацима Зорана Цветановића.

Министарство правде очекује да ће починиоци овог дела бити пронађени у најкраћем могућем року и наглашава неопходност постојања блиске сарадње с  органима унутрашњих послова у циљу пружања потребних информација ради расветљавања овог случаја.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ