Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Саопштење Управе поводом напада на припадника службе обезбеђења КПЗ у Нишу - 6. 11. 2009.

6.11.2009.

У Казнено-поправном заводу у Нишу, у затвореном делу Завода, на Трећем крилу Ц павиљона, дана 05.11.2009 године око 19,30 часова, осуђено лице А.Ц, осуђен због кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, на казну затвора у трајању од 1 године, напао је припадника службе за обезбеђење који је вршио редовну дужност бројања осуђених лица и покушао да га убије.

Напад је био апсолутно неиспровоциран, приликом редовног вршења службене радње од стране командира, што потврђују и остали осуђеници. Напад је извршио парчетом стакла од огледала и том приликом службеном лицу нанео повреду у виду посекотине левог образа. Након напада службено лице је здравствено збринуто у Клиничком центру у Нишу, где сy констатоване тешке телесне повреде.
Ради спречавања угрожавања живота и тела овлашћеног лица, а у циљу савлађивања активног отпора према осуђеном лицу примењено је средство принуде- гумена палица до савлађивања отпора. Након извршеног напада извршен је увиђај и против осуђеног лица поднета је дисциплинска и кривична пријава.

Стање у Казнено-поправном заводу у Нишу је мирно и без икаквих проблема.
Од 01.01.2009. године у установама за извршење кривичних санкција извршен је укупно 41 напад на службена лица у Казнено-поправним установама.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ
КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ