Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарки правде Србије и Швајцарске - 30. јун 2009. године

30.06.2009.

Министарка правде Србије Снежана Маловић је после разговора са савезном министрком правде и полиције Швајцарске Евелин Видмер-Шлумф, који је одржан 30. јуна 2009. године је оценила састанак као изузетно успешан, јер Србија има добру билатералну сарадњу са Швајцарском.

“Разговарали смо о реформи правосуђа, борби против организованог криминала и корупције”, истакла је министарка Маловић И додала да “Уговор који Србија има са Швајцарском датира из 1887. године и можемо рећи да је то један од најстаријих правних докумената који се примењује” рекла је Маловић и додала да ће ускоро бити закључени споразуми о сарадњи.

“Биће размотрене могућности да се и на експертском нивоу закључе билатерални уговори, који ће бити у оквиру европских конвенција” додала је Маловић.

Она је изразила уверење да ће Србија имати подршку Швајцарске када се буде доносила коначна одлука о визној либерализацији.

"Оавестила сам колегиницу шта је Србија учинила у погледу визне либерализације. Влада Србије је активно радила на томе, донети су скоро сви потребни документи и дубоко сам
уверена да ћемо имати подршку Швајцарске када се буде доносила коначна одлука", рекла је Маловић.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ