Српски ћирилица Srpski latinica English

 

У Трговинском суду у Суботици у рад пуштен програм за аутоматско вођење предмета - 13.11.2008. године

13.11.2008.

Помоћник министра правде Дејан Пашић jе у среду, 12. новембра 2008. године, присуствовао увођењу Програма за аутоматско вођење предмета (AVP) у Трговинском суду у Суботици.

Систем АВП је развијен у оквиру Пројекта реформе судске управе трговинских судова Србије (CCASA) вредног 13,7 милиона долара који финансирају Министарство правде Републике Србије и Агенција САД за међународни развој (USAID).

Помоћник министра правде Дејан Пашић је рекао да ће применом овог програма судије, запослени у суду, адвокати и странке по први пут имати могућност да путем интернета приступе свим најважнијим подацима који се односе на судске предмете.

«Систем АВП ће омогућити судовима да преко интернета прате ток појединачних предмета, заказују рочишта, уочавају и откањају непотребна одуговлачења, штампају стандардизоване обрасце и правна документа и подносе јединствене извештаје о раду Вишем трговинском суду, Врховном суду и Министарству правде» - рекао је Пашић.

Циљ увођења програма је јачање и модернизација рада судске управе, унапређење јавности у раду трговинских судова, као и стварање повољне средине за страна и домаћа улагања.

Овом свечаном чину присуствовали су председник америчике Агенције за међународни развој Јелена Булатовић, председник Вишег трговинског суда Радомир Лазаревић и друге званице.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ