Српски ћирилица Srpski latinica English

 

За две године 30.000 заведниих предмета и 250.000 скенираних докумената АВП у Трговинском суду у Новом Саду - 26.11.2008. године

26.11.2008.

Тровински суд у Новом Саду је 26. новембра 2008. године, поводом 30.000 заведених предмета и 250.000 скенираних докумената, конференцијом за новинаре обележио више од две године рада у програму за аутоматско вођење предмета, у присуству помоћника министра правде за операције и технологије Дејана Пашића и председника Вишег трговинског суда у Београду Радомира Лазаревића.

Председник Трговинског суда у Новом Саду, Велимир Влајковић нагласио је да је новосадски трговински суд - први суд у коме је имплементиран програм АВП и истакао успех овог Пројекта, који је реализован у сарадњи Министарства правде Републике Србије са УСАИД-ом. Председник суда навео је податак да је први предмет заведен у Програму АВП дана 12.06.2008. године, да база података броји више од 30.000 предмета и да од укупног броја заведених предмета само је око две хиљаде остало нерешено, као и да је више од 80% пресуда овог суда потврђено од стране више правосудне инстанце.

Помоћник министра правде за операције и технологије Дејан Пашић указао је на предности програма за аутоматско вођење предмета и улогу Министарства правде Републике Србије. „Ово је идеална прилика да поручимо свим запосленима у правосуђу да када су могле њихове колеге у Трговинском суду у Новом Саду да раде успешно у овом програму већ две године, значи да је то порука и за све запослене у правосуђу да могу и они да раде у оваквом или сличном програму“ -истакао је Пашић.
Председник Вишег трговинског суда у Београду Радомир Лазаревић истакао је да су стварањем електронских база података трговински судови ушли у 21. век и да корист од овог програма имају, не само странке које ће на брз и ефикасан начин доћи до информације које се односе на њихов предмет, већ корист имају и трговински судови и држава јер ће рад правосуђа бити доступан широј јавности.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ