Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Забрањене посете у затворима

11.11.2009.

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Републике Србије, на основу развоја епидемиолошке ситуације и проглашеног стања епидемије грипа A H1N1, саопштава да су до даљњег забрањене посете лицима лишеним слободе у систему извршења кривичних санкција Републике Србије.
Ова забрана односи се на излазак осуђених лица ван завода по основу погодности, посете породица и блиских лица као и на већ утврђене посете представника невладиних организација, факултета, представнике медија и сва друга лица.

Oд oве забране су изузете службене посете адвоката и поступајућих судија притвореним лицима ради обезбеђења континуитета судског поступка и права на одбрану, уз обавезно спровођење превентивних мера као што је употреба заштитних маски, прање руку и спровођење посета у кабинама са стакленом преградом уколико за то постоје техничке могућности.

Све остале активности спроводиће се у складу са одредбама Кућног реда. 
Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Републике Србије је, преко Радне групе за праћење и спречавање ширења епидемије, у сталном контакту са надлежним државним органима, и према њиховим препорукама  доносиће и друге одлуке у складу са развојем актуелне епидемиолошке ситуације.

НАРЕДБА УПРАВЕ
Преузми документ (pdf формат)

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ
КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ