Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Заједничко саопштење Министарства правде Републике Србије и Министарства правде Црне Горе - 25. фебруар 2010. године

25.02.2010.

Целокупна правосудна сарадња између Републике Србије и Црне Горе биће знатно унапређена у предстојећем периоду, док ће се проблеми у процедури пружања међународне правне помоћи у случају „Балкански ратник“ превазићи кроз ефикаснију комуникацију између државнотужилачких организација две државе, закључено је на данашњем састанку министара правде и врховних и специјалних тужилаца за борбу против организованог криминала две земље, одржаном у седишту Владе Србије.

У том циљу, договорено је да се представници тужилаштава Србије и Црне Горе састану током следеће недеље, како би у непосредној комуникацији размотрили конкретне будуће кораке који воде превазилажењу неспоразума насталих у процедури пружања међународне правне помоћи.

Саговорници су се сложили да питање међународне правне помоћи између правосудних органа две државе не сме бити предмет политизације, и да ће убудуће комуникација по том основу бити остваривана искључиво на стручном нивоу.

На састанку је изражена заједничка спремност за унапређење правосудне сарадње и посвећеност борби против свих облика прекограничног криминала, чије сузбијање је од прворазредног значаја за обе државе и регион у целини.

Београд,
25. фебруар 2010. године

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ