Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Започели преговори делегација Србије и Словеније о закључивању више уговора - 27.11.2009. године

27.11.2009.

Дводневни прегoвори делегација Републике Србије и Републике Словеније, који су одржани у Министарству правде Србије, завршени су данас 27. новембра 2009. године.

Преговори су се водили  у циљу закључивања Уговора између Републике Србије и Републике Словеније о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима, потом Уговора између Републике Србије и Републике Словеније о међусобном извршавању судских одлука у кривичним стварима и Уговора између Републике Србије и Републике Словеније о изручењу. Делегације су размениле текстове нацрта наведених уговора и у току преговора постигле висок степен сагласности у погледу питања која су садржана у нацртима уговора.

Уједно, представници Републике Србије и Републике Словеније договорили су се да преговоре започете у Београду наставе у Словенији средином фебруара 2009. године, када се очекује да преговори буду и окончани након чега ће уговори бити потписани.

Закључивањем наведених уговора омогућиће се непосреднија, ефикаснија и разноврснија правна сарадња између две земље, како у грађанско-правној тако и кривично-правној области.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ