Nakon odluke Vrhovnog suda Srbije o puštanju na uslovni otpust osuđenka Miodraga Bracanovića, ministarka pravde smenila upravnika KPZ "Zabela"i podnela inicijativu za razrešenje troje sudija VSS - 05.03.2009. godine

5.03.2009.

    Ministarka pravde Snežana Malović podnela je danas, 5. marta 2009, inicijativu Vrhovnom sudu Srbije za razrešenje troje sudija tog suda (Dragiše Đorđevića, Sonje Manojlović i Miodraga Vićentijevića) zbog nesavesnog i nestručnog vršenja sudijske dužnosti. Pomenute sudije donele su rešenje o puštanju na uslovni otpust osuđenog Milorada Bracanovića.

    Okružni sudu u Beogradu odbio je kao neosnovanu molbu Bracanovića za uslovni otpust, nakon čega je Vrhovni sud Srbije preinačio to rešenje i uvažio molbu Milorada Bracanovića, pozivajući se da je KPZ «Zabela» u svom izveštaju dala predlog da se Bracanoviću usvoji molba. U izveštaju KPZ «Zabela» o vladanju Bracanovića ne stoji predlog da se osuđenik pusti na uslovni otpust, kako je navedeno u obrazloženju odluke Vrhovnog suda Srbije.

    Ministarka pravde smenila je 4. februara 2009. upravnika Dragana Brajovića i načelnika Službe za prevaspitavanje KPZ «Zabela» Radojicu Šutovića, zbog propusta u radu i neobaveštavanja nadležnih, kao i zbog nemarnog odnosa prilikom sastavljanja izveštaja o vladanju osuđenika Milorada Bracanovića, obzirom da se radi o licu koje je osuđeno za krivično delo organizovanog kriminala. 

    Ministarstvo pravde će nastojati da se svi postupci vezani za nesavestan rad kako zaposlenih tako i nosilaca sudijske funkcije najstrože sankcioniše.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ