Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ЧВРСТА САРАДЊА СА МИНИСТАРСТВИМА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

26.12.2012.

Потписивање Меморандума о сарадњи са Министарством правде и Министарством управе и локалне самоуправе из Републике Српске представља један од конкретних корака у спровођењу Споразума о специјалним и паралелним везама између Републике Срспке и Републике Србије, истакао је министар правде и државне управе Никола Селаковић.

Меморандуми о сарадњи, који су данас потписани у Бања Луци између Министарства правде и државне управе Републике Србије и Министарства правде и Министарства управе и локалне самоуправе из Републике Српске, допринеће већој међуресорној сарадњи у области правосуђа и јавне управе у региону. Сами меморандуми предвиђају размену искуства међу министарствима, као и хармонизацију законодавних активности ова три министарства.

Такође, Меморандуми предвиђају тромесечно окупљање представника Министарства правде и државне управе Србије и Министарства правде и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске у циљу што већег подстицања њихове сарадње.

Потписивању Меморандума, претходио је радни састанак делегација сва три министарства, као првог у низу наредних састанака, који су предвиђени овим Меморандумима. На радном састанку, присутни су имали прилику да разговарају о предложеним изменама и допунама Законика о кривичном поступку, које је иницирало Министарство правде и државне управе Србије, као и о Закону о управном поступку.

Пре почетка радно састанка, министар Селаковић састао се и са председником Народне Скупштине Републике Српске Игором Радојичићем, на којем су разговарали о реформама правосуђа које су спровођене у Србији и Републици Српској у претходном периоду, као и о последицама тих реформи на квалитет правосудног система. На састанку, такође, било  је речи и потезима у области јавне управе.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ