Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ДАЉЕ УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА ВЛАХА

4.02.2013.

Државни секретар у Министарству правде и државне управе и коопредседавајући Међувладине мешовите комисије за националне мањине Републике Србије и Румуније Гордана Стаменић, заједно са сарадницима, примила је у посету делегацију влашке националне мањине у Србији, предвођену председником Националног савета Влаха Радишом Драгојевићем.

На састанку је разматран напредак у кодификацији и стандардизацији влашког језика и значај његовог увођења у школе на подручју источне Србије, као и друга питања од важности за влашку националу заједницу.

Учесници састанка су истакли успешност сарадње Министарства правде и државне управе и Националног савета Влаха и заједничку посвећеност даљем побољшању положаја Влаха у Србији.

Министарство правде и државне управе овим истрајава у својим настојањима да сва отворена питања права и положаја националних мањина у Србији решава кроз дијалог и укључивање свих заинтересованих страна, а све у циљу неговања мултинационалности и мултикултуралности као препознатих вредности у Републици Србији.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ