Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ДЕЛЕГАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ У ПОСЕТИ БЕРЛИНУ

20.03.2013.

Помоћници министра правде и државне управе, Љиљана Благојевић и Чедомир Бацковић, као и директор Дирекције за управљање одузетом имовином Биљана Павловић, боравили су у Берлину од 13-16. марта 2013. године, где су учествовали у раду семинара „Улога државних нотара у пружању подршке правним системима“.

Семинар је одржан у форми четири Панел дискусије, на којем је главна тема био нотарски систем земаља учесница, као и преузимање превентивних мера у циљу спречавања незаконитог рада нотара. Осим тога, у оквиру четвртог Панела, организована су и предавања о хипотеци, тј. о улози и овлашћењима нотара у том поступку, о могућим изазовима са којима се нотари сусрећу у обављању своје професије- нарочито о тзв. „крађи идентитета“, као и о преносу покретне имовине.

На крају дискусије су изведени закључци, а Републици Србије је понуђена даља помоћ у унапређењу јавнобележничке професије.

На семинару су присуствовали представници 25 држава, а у име Министарства правде и државне управе Републике  Србије говорио је помоћник министра Чедомир Бацковић.

Службено путовање представника Министарства правде и државне управе РС организовано је од стране ТАЕКС одељења генералног директора Европске комисије за проширење и европску суседску политику.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ