Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Деманти поводом нетачних тврдњи госпође Јелисавете Василић изнетих у емисији "Полиграф"

9.03.2007.

У емисији "Полиграф" емитованој у четвртак, 8. марта 2007. гoдине на ТВ Б92, госпођа Јелисавета Василић изнела је грубу неистину да је "доставила извештај и Влади и Тужилаштву везано за рад Трговинског суда, али да нико ништа није хтео... да је Виши Трговински суд радио контролу и да је извештај доставио Министарству правде и да се ништа није дешавало и да онда једном се деси... То је нешто чудно." Оваквом неистином се дезинформише јавност и ствара потпуно нетачна слика о раду Министарства правде. Ради тачног информисања јавности истичемо следеће:

По захтеву Вишег трговинског суда покренут је поступак за разрешење председника Трговинског суда у Београду Горана Кљајевића још 2003. године код Већа за питања судске управе (касније Персоналног већа, за које напомињемо да је судски орган независтан у раду и поступању од Министарства правде). Персонално веће је обуставило поступак против Горана Кљајевића, иако је за радње по истом предмету (Мерцедес Бенц и Инекс Интерекспорт) претходно разрешен стечајни судија Марчићев.

Министарство правде је по праву надзора поступало у контроли предмета и рада Трговинског суда у Београду више пута (17.06.2004, 16.12.2005, 12.01.2006. и 04.05.2006. године), а извештаје је достављало и Надзорном одбору са захтевом да поступи и изврши увид у списе на које су стављене притужбе. Поднета је кривична пријава Окружном тужилаштву, а након прикупљања свих доказа поступак је преузело Специјално тужилаштво и поступак се води, што је јавности познато, те је потпуно нетачна тврдња госпође Василић да ништа није предузимано до сада.

Озбиљне године обавезивале би на морално поступање. Међутим, у овом случају потврђује се она народна "Ко се Бога не боји, а људи не стиди, мисли да му је све дозвољено".

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ