Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Главна награда у категорији друштвене делатности уручена Министарству за "Ток предмета на Порталу судова Србије"

22.12.2010.

Поводом проглашења најквалитетнијих „ICT“ остварења Међународни жири ЈИСА доделио је Министарству правде, за остварење ток предмета на Порталу судова Србије www.portal.sud.rs, у категорији друштвене делатности, признање  Дискоболос 2010.

Под покровитељством Европске скупштине професионалних информатичких асоцијација и Европске привредне коморе, признање Дискоболос, које додељује Јединствени информатички савез Србије у области друштвене делатности - за реализоване пројекте Сектора за операције и технологије, у име Министарства правде примио je помоћник министра, господин Дејан Пашић.

Захваљујући се на признању, помоћник министра је изјавио  да је ово велики подстрек за даље активности свих запослених који су радили на пројекту у области увођења информационо комуникационих технологија у судове, у склопу свеопште реформе правосуђа. Увођењем програма за аутоматизовано вођење предмета (АВП) у рад 34 основна, 26 виших и 17 привредних судова омогућено је да странке у поступцима, али и општа јавност на Порталу судова Србије прати све активности у предметима привредних судова (од 2008. године), као и предмета у надлежности основних и виших судова (од 2010. године). Оваква могућност увида у предмете и рад судова ће неминовно донети транспарентнији и ефикаснији рад свих судова. С обзиром да је Министарство правде наставило са пројектним активностима на увођењу стандардизоване пословне апликације у све судове и судске јединице, Порталу ће се додавати нове функционалности, а по приказаним информацијама рад судова у Републици Србији је ваћ сада на најтранспарентнији начин у региону и шире презентован јавности.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ