Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Информатичка модернизација судова - 16. септембар 2008.

16.09.2008.

Помоћник министра правде Дејан Пашић посетиће у уторак, 16. септембра 2008. године Окружни и Трговински суд у Ваљеву поводом информатичке модернизације правосудних органа.

У 11.00 часова помоћник Дејан Пашић предаће рачунарску опрему председнику Окружног суда у Ваљеву (Карађорђева 48). Суду ће бити уручена 3 сервера, 19 рачунара, као и 30 уређаја за смештај података и непрекидно напајање, мрежних штампача великог формата и мрежних канцеларијских штампача. Рачунарска опрема је донација Европске комисије коју спроводи Европска агенција за реконструкцију и развој, а у оквиру подршке реформи правосудног система Републике Србије.

У 12.00 часова у Трговинском суду у Ваљеву (Карађорђева 48) биће уведен Програм за аутоматско вођење предмета (AVP). Систем AVP је развијен у оквиру Пројекта реформе судске управе трговинских судова Србије (CCASA), који финансирају Министарство правде Републике Србије и Агенција САД за међународни развој (USAID). Систем преко интернета омогућава директан приступ попису списа, као и другим релевантним подацима о судским предметима. На овај начин унапређује се јавност у раду трговинских судова и доступност информацијама о њиховим предметима. Циљ увођења програма је јачање и модернизација рада судске управе, као и стварање повољне средине за страна и домаћа улагања. Програм за аутоматско вођење предмета већ се користи у Трговинском суду у Београду, Новом Саду, Сремској Митровици, Лесковцу и Зајечару, а планирано је да до краја ове године буде у уведен у све трговинске судове у Србији.

Позивамо новинаре и екипе да забележе ове догађаје и о томе информишу јавност.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ