Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Информатичка модернизација судова - 8. септембар 2008.

8.09.2008.

Министарство правде наставља другу фазу реализације плана информатичке модернизације правосуђа поделом рачунарске опреме окружним судовима у Републици Србији. У августу су опремљени општински судови у Руми, Инђији, Шиду и Старој Пазови, у септембу окружни судови у Краљеву, Новом Пазару, Зајечару, Неготину и Прокупљу, а у наредном периоду опрема ће бити достављена и окружним судовима у Ваљеву, Врању,  Зрењанину, Јагодини,  Лесковцу, Панчеву, Пироту, Пожаревцу, Смедереву, Сомбору, Суботици, Ужицу, Чачку и Шапцу.
Овим судовима намењено је укупно 35 сервера, 264 персоналних рачунара, 348 мрежних штампача великог формата и 62 мрежна канцеларијска штампача са уређајима за смештај података и уређајима за непрекидно напајање, чија  укупна вредност износи 419.769 евра.
Рачунарска опрема је донација Европске Комисије, коју у Србији спроводи Европска агенција за реконструкцију ЕАР, а у оквиру програма подршке реформи правосудног система Републике Србије.
Циљ информатичке модернизације судова је ефикаснији и транспарентнији рад правосудних органа у Србији, што је предвиђено Националном стратегијом реформе правосуђа.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ