Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Информатичка модернизација судова у Зрењанину и Панчеву - 23. септембар 2008.

23.09.2008.

Помоћник министра правде Дејан Пашић посетиће у уторак, 23. септембра 2008. године Окружни суд у Зрењанину, као и Окружни и Трговински суд у Панчеву поводом информатичке модернизације правосудних органа.

У 11.00 часова помоћник Дејан Пашић предаће рачунарску опрему председнику Окружног суда у Зрењанину (Кеј 2. октобар 1), а у 13.00 часова председнику Окружног суда у Панчеву ((Војводе Радомира Путника 13-15). Овим судовима намењено је 4 сервера, 30 рачунара, као и 45 уређаја за смештај података и непрекидно напајање, мрежних штампача великог формата и мрежних канцеларијских штампача. Рачунарска опрема је донација Европске комисије коју спроводи Европска агенција за реконструкцију и развој, а у оквиру подршке реформи правосудног система Републике Србије.

У 14.00 часова у Трговинском суду у Панчеву (Војводе Радомира Путника 13-15) биће уведен Програм за аутоматско вођење предмета (AVP). Систем AVP је развијен у оквиру Пројекта реформе судске управе трговинских судова Србије (CCASA), који финансирају Министарство правде Републике Србије и Агенција САД за међународни развој (USAID). Циљ увођења програма је јачање и модернизација рада судске управе, као и стварање повољне средине за страна и домаћа улагања. Програм за аутоматско вођење предмета већ се користи у Трговинском суду у Београду, Новом Саду, Сремској Митровици, Лесковцу, Зајечару, Ваљеву и Ужицу, а планирано је да до краја ове године буде у уведен у све трговинске судове у Србији.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ