Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ИНИЦИРАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА МАКЕДОНСКИМ МИНИСТАРСТВОМ ЗА ИНФОРМАТИЧКО ДРУШТВО И УПРАВУ

29.01.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић јуче се у Скопљу састао са македонским министром за информатичко друштво и управу Ивом Ивановским. Том приликом, Министарство правде и државне управе иницирало је потписивање Меморандума о сарадњи између ова два министарства, који ће бити чврста основа за даље јачање укупних система Србије и Македоније

Министар Селаковић је нас састанку истакао да Србија и Македоније већ дуго имају добру привредну сарадњу, посебно када је у питању економска размена, али да следећи капацитете оба министарства, ту сарадњу је потребно даље снажити и унапређивати. "Република Србија и Република Македонија нису само земље које повезује заједничка прошлост, већ и заједничка будућност. Управо стремећи тој будућности, улазећи у процес европских интеграција, и Србија и Македонија се сусрећу са готово истим захтевима и препрекама", рекао је Селаковић и додао да се у савладавању тих препрека и испуњавању задатака, потребно окренути заједничкој борби и јачању унутрашњих административних и институционалних капацитета обе државе.

"Имамо све услове да покажемо да имамо добар пример билатералне сарадње, која има све могућности да се претвори у једну ширу регионалну сарадњу, не само Србије и Македоније, већ и других држава из региона", рекао је Селаковић. Он је оценио да постоје многе заједничке додирне тачке два административна система, настала из југословенске школе права, и да је потребно, иако се ти системи данас знатно разликују, задржати њихове одређене делове, који су се кроз праксу показали као добри.

"Заједно сада радимо и на Закону о општем управном поступку, јер ће доношење таквог закона још више омогућити боље фунционисање српске и македонске привреде. Административна и правна основа неопходан је услов који пружа сигурност за свако даље деловање", закључио је министар Селаковић.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ