Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Интензивирање сарадње правосудних органа Србије и Шпаније

12.04.2012.

Мадрид, 10. април 2012. – Представници срспког правосуђа разговарали су у уторак у Мадриду са шпанским колегама о интензивирању сарадње Србије и Шпаније у борби против организованог криминала као и о конкретним предметима у вези са недавно ухапшеним члановима «земунског клана» у Шпанији.

Министарска правде Србије Снежана Маловић, републички јавни тужилац Загорка Доловац и државни секретар Министарства правде Слободан Хомен састали су се с министром правде Шпаније Албертом Руисом Гаљардоном и шпанским државним тужиоцем Евдардом Торесом Дулсеом.

Након састанка са шпанским колегом министарка правде је изјавила да су шпански правосудни органи покренули екстрадициони поступак Луке Бојовића, Владимира Милисављевића и Синише Петрића по захтеву Србије за њихово изручење.
Маловић је истакла да ће српски и шпански органи наставити сарадњу на том случају, јер ће се један део поступка водити у Шпанији, с обзиром да се Бојовић и остали доводе у везу са убиством Милана Јуришића, прањем новца и фалсификовањем исправа. Она није прецизира да ли ће се случај убиства Јуришића водити у Шпанији или у Србији, наводећи да је то питање "још отворено".

- Шпански државни органи свесни су значаја овог поступка, као и да је реч о веома сложеном предмету - истакла је министарка. Она је додала да према европској конвенцији екстрадициони притвор може да траје до годину дана.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ