Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Јавна расправа о тексту Закона о Агенцији за борбу против корупције - Понедељак

3.03.2007.

Министар правде Душан Петровић отворио је у петак, 29. фебруара 2008. године, Округли сто на тему радне верзије Закона о Агенцији за борбу против корупције, који је организовало Министарство правде Републике Србије у сарадњи са Саветом Европе. 

Отварајући јавну расправу министар Петровић је изјавио да је борба против корупције приоритет Владе Србије и најавио скоро доношење Закона о Агенцији за борбу против корупције. Он је нагласио да је веома важно да Србија добије независно тело које ће координирати борбу против корупције и давати предлоге за унапређење рада. Министар је, такође, навео да доношење овог закона ни на који начин неће утицати на рад постојећих тела позитивно оценивши рад владиног Савета за борбу против корупције и Републичког одбора за спречавање сукоба интереса.

Помоћник министра правде Слободан Хомен указао је на то да, поред унутрашњих интереса да се овај закон донесе, постоје и међународне обавезе Србије, пре свега према Савету Европе. По његовим речима, усвајање закона предвиђено је за пролеће ове године, а његова примена од 1. јануара 2009. године.

Своју експертизу и коментаре на текст закона изнео је и ескперт Савета Европе Драго Кос. Отварању јавне расправе присуствовали су и амбасадор Мисије ОЕБС-а у Србији Ханс Ола Урштад, заменица шефа Канцеларије Савета Европе у Београду Нађа Ћук, као и Питер Бах програм менаџер Европске агенције за реконструкцију.

Радну верзију закона израдила је експертска група сачињена од представника Министарства правде, струковних удружења и невладиних организација.

 

Преузимање докумената:

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ