Српски ћирилица Srpski latinica English

 

КЗН Државне комисије за тајне гробнице убијених од септембра 1944. године

13.11.2009.

Државна комисија за тајне гробнице убијених од септембра 1944. године, која је у саставу Министарства правде Републике Србије, одржаће конференцију за новинаре  у понедељак, 16. новембра  2009. године, у 13.00 часова у Прес сали Владе Републике Србије (Немањина 11).

На конференцији ће говорити државни секретар Министарства правде Слободан Хомен, председник Државне комисије и доцент на Факултету политичких наука Слободан Марковић, и Срђан Цветковић из Института за савремену историју, који ће представити циљеве и будуће активности комисије. Државна комисија за тајне гробнице убијених од септембра 1944. године формирана је 12. новембра 2009. године и у њеном раду учествују представници државних институција, научних установа и стручњаци из различитих области.

Овом приликом, представници Комисије Владе Словеније за питања масовних гробница, Митја Ференц и Павел Јамник, представиће словеначка искуства у проналажењу и обележавању масовних гробница насталих крајем и по завршетку Другог светског рата.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ