Српски ћирилица Srpski latinica English

 

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА ОТВАРАЊУ РЕНОВИРАНЕ ЗГРАДЕ ВИШЕГ СУДА У КРАЉЕВУ

23.03.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић сутра, у понедељак 25. марта са почетком у 14 часова, заједно са вршиоцем функције председника Вишег суда у Краљеву господином Миланом Давидовићем, свечано ће отворити реновирану зграду овог суда, која је претрпела велика оштећена изазвана земљотресом који се догодио 2010. године у Краљеву.

Након разорног земљотреса који је 3. новембра 2010. године погодио Краљево, зграда Вишег суда претрпела је велика оштећена. У истој згради налази се и Више јавно тужиаштво у Краљеву.

Министарство правде и државне управе издвојило је значајна средства како би Виши суд поново функционисао својим пуним капацитетом, а његови запослени имали све неопходне услове за рад. Реконструкција и санација на објекту започета је 31. октобра 2011. године, док ће крај радова бити обележен у понедељак 25. марта у Улици Карађорђева  бр. 5.

Отварању обновљене зграде Вишег суда присуствоваће и вршилац функције председника Врховног касационог суда и председник Високог савета судства господин Драгомир Милојевић, као и вршилац функције председника Апелационог суда у Крагујевцу госпођа Весна Петровић.

Пре своје посете Краљеву, министар Селаковић ће обићи судску јединицу у Рашкој.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ