Српски ћирилица Srpski latinica English

 

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА САСТАНКУ СА АМБАСАДОРОМ ЦРНЕ ГОРЕ

10.12.2012.

У среду, 5. децембра, министар правде и државне управе Никола Селаковић састао се са амбасадором Црне Горе Игором Јововићем, на којем су разговарли о јачању билатералне сарадње између Србије и Црне Горе у области правосуђа.

Амбасадор Црне Горе похвалио је досадашњу сарадњу између Србије и Црне Горе, што потврђује и Уговор о екстрадицији између ове две земље.

Министар Селаковић представио је досадашње резултате министарства на чијем је челу, као и  будуће активности, које пре свега обухватају израду три Националне стратегије - за реформу правосуђа, за борбу против корупције и реформу система јавне управе.

Он је подсетио амбасадора Јововића да су одлуком Уставног суда враћене неизабране судије и заменици јавних тужилаца у правосудни систем и да Министарсво правде и државне управе мора да, кроз нову мрежу судова, обезбеди све неопходне услове за њихову реинтеграцију.

„Морамо да исправимо све негативне последице реформе правосуђа, која је спровођена у претходном периоду, а које су највише трпели грађани Србије“, рекао је министар Селаковић. Такође, он је нагласио и велики допринос Правосудне академије када је у питању едукација нови стручних кадрова.

На крају састанка, министар Селаковић истакао је значај Централног система за елекронску обраду, који ће омогућити да до краја 2014. године све матичне књиге у Србији буду дигитализоване.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ