Српски ћирилица Srpski latinica English

 

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КОМОРЕ ИЗВРШИТЕЉА

28.02.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је разговарао са председником Коморе извршитеља Михаилом Драговићем и његовим сарадницима о даљем напретку ове професије која треба да унапреди ефикасност правосудног система у Србији.

Министар Селаковић се захвалио на посети представницима Коморе извршитеља, поздрављајући све њихове напоре који они чине на даљем усавршавању и афирмацији система извршитеља у Србији. Селаковић је рекао да ће у наредном периоду кроз јачање овог система, али и увођењем нотаријата у српско правосуђе следеће године, судије бити у довољној мери растерећене и усмерене на свој основни задатак, а то је суђење. Ова два система допринеће  подизању опште ефикасности правосудног ситема, навео је министар Селаковић.

Представници Коморе извршитеља срдачно су се захвалили на помоћи министарства у протеклом периоду. Они су нагласили да је Комора извршитеља Србије постала чланица Међународне уније извршитеља у новембру 2012. године, као и да су успоставили добру сарадњу са колегама из региона, истичући да им размена искуства са другим држава омогућава даље усавршавање.

Овом приликом, представници Коморе су од Министарства затражили и помоћ која им је потребна у потенцијално ризичним ситуацијима. Министар Селаковић их је обавестио да ће у току годне Министарство правде и државне управе радити на изради предлога Закона о правосудној полици, којим ће бити регулисано и питање неопходне асистенције и заштите извршитеља у ризичним околностима.

На састанку, министар Селаковић је нагласио да се посебна пажња мора посветити потенцијалном ризику од стварања картела извршитеља, као и да се не сме дозволити да грађани перципирају извршитеље као утериваче дугове. „Основни циљ извршитеља јесте да директно доприносе ефикасности спровођења правде“, закључио је  Селаковић.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ