Српски ћирилица Srpski latinica English

 

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СВЕТСКЕ БАНКЕ

11.03.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас се састао са представницима Светске банке, коју су чинили Шеф канцеларије Светске банке у Србији Лу Брефорд (Loup Brefor) и Виши стручњак за јавни сектор и вођа тима господин Едгардо Москвира (Edgardo Moskqueira) из Вашингтона. Главна тема састанка била је унапређење даље сарадње, као и будућа подршка од стране Светске банке кроз Мултидонаторски фонд.

Министар Селаковић се захвалио на досадашњој сарадњи Светске банке са Министарством правде и државне управе, као и њиховом залагању на пројектима који доприносе унапређењу правосуђа у Србији. Такође, Селаковић је информисао присутне да су радне групе Министарства завршиле израду две националне стратегије – за реформу правосуђа и борбу против корупције, и да је наредни корак израда акционих планова. Министар је нагласио да ти планови морају садржати конкретне мере и начине остварења постављених циљева у стратегијама и додао да се акционим плановима морају прецизно дефинисати инструменти који ће пратити ефекат и степен реализације тих циљева у реалном животу.

Представници Светске банке исказали су спремност да подрже израду акционих планова, пре свега из домена њиховог финансијског ефекта на систем правосуђа, као и у дефинисању индикатора који ће показати степен имплементације стратегија. Такође, они су дали велику подршку свим напорима које Министарство чини из домена бесплатне правне помоћи и позитивно оценили планове у доношењу закона из те области.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ