Српски ћирилица Srpski latinica English

 

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ У ПОСЕТИ СРПСКИМ ДРЖАВЉАНИМА У ШЕВЕНИНГЕНУ

18.01.2013.

Сви они против којих се воде првостепени поступци, као и они који очекују окончање жалбеног поступка и даље гледају у државу Србију и очекују њену помоћ, рекао је министар правде и државне управе Никола Селаковић након осмочасовног обиласка српских држављана у притворској јединици у Шевенингену.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је обишао 13 српских држављана од 24. Након посете која је трајала од 10 часова јутрос до 18 часова, министар Селаковић је изјавио да ће држава Србија јачати своју подршку Србима који су оптужени пред Хашким судом за ратне злочине почињене на простору бивше Југославије током рата деведесетих година.

“Они очекују организовану помоћ државе за обезбеђивање доказа и припремање завршне речи за њихове одбране, јер такве организоване подршке до сада није било, као у случају неких других држава", истакао је министар Селаковић и додао да када је помоћ Србије у питању, притвореници са којима је данас разговарао, имају велики оптимизам и наду. Министар Селаковић је подсетио да је ово први пут да неки министар из Владе Србије посети српске држављане у притворској јединици Уједињених нација у Хагу.

“Сви смо се упознали са корацима које држава планира да учини, између осталог и кроз измену регулативе која се тиче пружања помоћи и подршке нашим притвореним држављанима", рекао је министар Селаковић, нагласивши да ће Влада Србије у најскоријем периоду изаћи са тим мерама.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ