Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка Маловић у радној посети Шведској - 21. мај 2010. године

28.05.2010.

Министарка правде Снежана Маловић боравила  је 20. и 21. маја  2010. године у дводневној посети Шведској током које је имала низ билатералних састанака са шведским званичницима. Приликом сусрета са министарком правде Беатрис Аск и државним секретаром Министарства иностраних послова Франком Белфрагеом истакнута је спремност за даље унапређење сарадње две земље, као и подршка коју Шведска пружа Србији у процесу интерграције у Европску унију.

"Разговори који су вођени били су веома конструктивни и обухватили су низ реформских процеса који се спроводе у Србији, пре свега реформу правосудног система, с којим смо детаљно упознали шведске саговорнике", навела је Маловић и истакла а да јој је током разговора указано да ће Шведска наставити да подржава реформске процесе у Србији, који су од кључног значаја за даљи процес европских интеграције.

Током сусрета са званичницима Шведске, разматрани су и начини унапређења постојеће сарадње две земље, посебно у процесу европских интеграција, борбе против корупције и организованог криминала. По речима министарке Маловић, тема разговора била је и сарадња са Међународним кривицним трибуналом у Хагу током којих је  још једном  истакнуто да се сарадња Србије с Хаским трибуналом одвија на најбољи могући начин и да ће такав интезитет сарадање бити настављен и у будућности, јер је Србија одлучна да испуни своје међународне обавезе.

"Високи званичиници Шведске с којима сам разговарала пружили су пуну подршку активностима које је Владе Србије у претходном периоду спровела, даљем процесу европских интеграција, као и одлучној борби против организованог криминала која се спроводи у нашој земљи",истакла је министарка Маловић.

Током боравка у Шведској, министарка Маловић је са члановима наше делегације обишла две казнено-поравне установе током којих им је представљен  шведски концепт  развоја казнено-поправне службе.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ