Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка позвала заинтересоване грађане да поново провере статус пред надлежним органима Хрватске

31.01.2011.

Београд, 29. јануар 2011. године - Министарка правде Србије Снежана Маловић изјавила је да су надлежни органи Хрватске Србији доставили ажурирани списак лица која су у тој земљи осуђена, оптужена или под истрагом за ратни злочин.

Маловић је прецизирала да је хрватска страна доставила ажуриран списак, на коме се у односу на пертходни, достављене у јулу прошле године, налази 1.549 особа, дакле 15 лица више.

Имајући у виду новонасталу ситуацију, Маловић је позвала заинтересоване грађане да се личним писаним захтевом обрате Министарству правде И поново утврде свој статус пред правосудним органима Хрватске.
Грађани треба да поднесу захтев који обухвата попуњени формулар а он се може преузети на веб страници Министарства правде (формулар презѕети овде) и фотокопију личне карте.

Уколико се захтев не подноси лично, потребно је приложити оверено овлашћење, а особа на које се подаци односе, овлашћује друго лице да у његово име тражи информацију.

Захтев се Министарству правде подноси поштом или на писарници на адресу Немањина 22-26, 11000 Београд, а подношење захтева, односно добијање тражених података, се не наплаћује.

У циљу заштите приватности особа, која потражују ове информације, захтев се може поднети искључиво писаним путем, а упутство о подношњеу захтева, као и додатне информације, доступне су на веб страници Министарства правде (www.mpravde.gov.rs)

Грађанима који поднесу захтев биће одговорено у најкраћем могућем року.

Подношење захтева и достављање тражене информације од Министарства правде Србије је искључиво информативног карактера и не производи никакве правне последице.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ