Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде Снежана Маловић отворила XVII саветовање трговинских судова - 9. септембар 2009. године

9.09.2009.

Министарка правде Снежана Маловић је, отврајући XВИИ саветовање трговинских судова које се од 9-11. септембра 2009. године одржало у Лепенском виру, истакла да ће Министарство правде предузимати све што је потребно да се обезбеди владвина права и правна сигурност како би се, пре свега,вратило поверење грађана Србије у правосудни систем.

“Тамо где је постигнут напредак у раду судова, предузећемо све да се он и одржи, а тамо где га није било или га није довољно министарство ће помоћи и спровести додатно ангажовање”, изјавила је минстарка Маловић. Освћући се на реформу правосуђа која је у току, она је оценила “да када се поступа у доброј намери, транспарентно, објективно и доследно са општеприхваћенм циљем, онда је загарантован и успех”.

Министарка је напоменула да у новој мрежи судова, у привредном судству није дошло до великих промена делом и због, како је навела, чињенице да је трговинско судство показало спремност и вољу да се прилагођава новонасталим променама у друштву, да мења оно што није ваљало, али и да задржи све оно што је добро.

Ната Месаровић, в.д. председнице Врховног суда Србије, оценила је да је основни предуслов за јачање српске привреде јачање правне сигурности привредних субјеката, а да у том процесу једну од најзначајнијих улога имају тговински судови.
“Боља ефикасност у заштити права и у решавању спорова дорпиноси повећању броја домаћих и страних инвеститора, а тиме и конкурентности наше привреде на светком тржишту”, нагласила је судија Месаровић.

У раду секција на саветовању, поред свих трговинских судова у Србији учестовали су и бројни гости из иностранства.

Говор министарке правде Снежане Маловић можете преузети овде.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ