Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде Снежана Маловић са правосудним званичницима Србије борави у четвородневној радној посети САД

7.06.2011.

Министарка правде Снежана Маловић са правосудним званичницима Србије борави у четвородневној радној посети САД, током које ће имати низ састанака са највишим представницима правосуђа те земље.

Теме разговора биће сарадња у борби  против организованог криминала и корупције и реформа правосуђа.

Министарка Маловић састаће се у петак са Ериком Холдером, министром правде САД који уједно и главни тужилац те земље.

Током боравка министарка Маловић ће се сусрети са највишим државним функционерима САД, међу којима су Гејвин Корн, в.д. директора Службе за међународни организовани криминал, затим Паулом Обриеном, директором Канцеларије за заштиту сведока, шефом Одељења Министарства правде за организовани криминал Брусом Охром, као и са Ели Росенбаум, шефом Канцеларије за људска права и специјалног тужилаштва за ратне злочине.
Предвиђени су и сусрети са Томасом Кантрименом, замеником помоћника Државног секретара и шефом канцеларије за Европу и Евроазију, са, Вилијемом Браунфилдом, помоћником Државног секретара и шефом Бироа за међународну сарадњу у области дрога и примену закона.

Министарка Маловић ће данас, 7. јуна 2011., имати састанак са помоћником директора Одељења за криминал Федералног Истражног Бироа (ФБИ) Хенријем Шоуном.

Делегација највиших правосудних званичника Србије на челу са министарком Маловић борави у САД на позив Ерика Холдера, министра правде САД који уједно и главни тужилац те земље.

Ова посета представља наставак вишегодишње успешне сарадње са правосудним органима САД у процесуирању најтежих облика  криминала, ратних злочина и заштите сведока.
 
Поред министарке Маловић чланови српске делегације су  председница Врховног касационог суда Ната Месаровић, републички јавни тужилац Загорка Доловац, тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ