Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде Снежана Маловић у радној посети Хрватској - 14. мај

14.05.2010.

Министарка правде Снежана Маловић боравиће и понедељак, 17. маја у радној посети Загребу током које ће се састати са министром правде Хрватске Иваном Шимоновићем.

Министарка Маловић, током посете Загребу, у 11 сати у хрватском Министарству правде, Дежманова 6 - 8 потписаће Меморандум о разумевању о сарадњи у борби против корупције у оквиру Антикорупцијске инцијативе Југоисточне Европе (РАИ). По потписивању тог документа предвиђене су изјаве за медије.

Током посете Загребу, министарка Маловић имаће низ билатералних састанака са представницима хрватског правосуђа и полиције са којима ће разговарати о свеукупној међународној сарадњи правосудних органа две земље, а тема разговора биће и искуства у погледу европских интеграција, борбе против организованог криминала, реформе правосуђа. 

Маловић ће се састати и са председником Врховног суда Хрватске Бранком Хорватионом, главним државним тужиоцем те земље Младеном Бајићем, министром унутрашњих послова Хрватске Томиславом Карамарком и начелником УСКОК-а Динком Цвитаном.

У делегацији, коју предводи министарка Маловић, биће републички јавни тужилац Загорка Доловац, директорка Агенције за борбу против корупције Зорана Марковић и заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ