Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде Снежана Маловић учествоваће на 29. Kонференцији министара правде земаља чланица Савета Европе - 16.06.2009.

16.06.2009.

Министарка правде Снежана Маловић учествоваће на 29. Kонференцији министара правде земаља чланица Савета Европе под називом „Прекидање ћутања- уједињени против насиља у породици“ која се одржава од 17. до 19. јуна 2009. године у Тромсу у Норвешкој.

Министри ће на конференцији размотрити начине борбе против насиља у породици кроз идентификовање проблема као и развој и промовисање заједничког приступа у борби против овог значајног друштвеног проблема. Уједно, размотриће се и начини на који се жртве насиља могу подржати и оспособити за активно и адекватнo укључивање у друштво.

Министарка правде Снежана Маловић ће том приликом потписати Конвенцију о остваривању права деце, ревидирану Конвенцију о усвајању деце као и Конвенцију Савета Европе о приступу званичним документима.

Такође, на конференецији ће бити усвојени Нацрти резолуција о спречавању и реаговању на насиље у породици, међусобној помоћи у кривичним стварима и деловању Савета Европе у унапређивању владавине права.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ