Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде учествовала на конференцији ''Превенција тортуре у Србији'' коју организује Заштитник грађана у сарадњи са ОЕБС-ом и СЕ - 23.03.2009. године.

23.03.2009.

Јуче је у Палати „Србија“ почела дводневна конференција  „Превенција тортуре у Србији“ коју организује Заштитник грађана у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији и Канцеларијом Савета Европре у Београду. Виђење проблема тортуре у Србији у уводним излагањима дали су између осталих, министарка правде Снежана Маловић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић в.д. председника Врховног суда Републике Србије Ната Месаровић, затим шеф Делегације Европске комисије у Србији Жозеп Љоверас, Рут Ван Ријан в.д. заменика шефа Мисије ОЕБС-а у Србији, специјални представник Генералног секретара Савета Европе Константин Јерокостопулос и заштитник грађана Саша Јанковић.

Конференција настоји да подстакне на заједничку, координирану акцију свих релевантних фактора система превенције тортуре, међу којима су: административна (интерна) и судска контрола, независна државна тела; међународни механизми, невладине организације и медији.

Циљ конференције је размена различитих ставова и усаглашавање напора за превенцију тортуре.Такође, настоји се нагласити важност обавеза које Србија има у овом контексту, а нарочито оних које се везују за ратификацију конвенција CAT и OPCAT, извештаја посета CPT-а Србији и  оснивања Националног механизма превенције (NPM).

Уводну реч министарке Маловић можете преузети овде

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ