Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарство правде упутило молбу за изручење Ејупа Ганића - 10. март 2010. године

10.03.2010.

Министарство правде Србије упутило је данас надлежним органима Велике Британије молбу за изручење Ејупа Ганића, бившег члана Председништва Босне и Херцеговине. Молба са обимном судском документацијом упућена је Великој Британији ради предаје Ганића Вишем суду у Београду у циљу довршења кривичног поступка који се против њега води у Србији.

Британски суд одредио је да Србија молбу за изручење Ганића и пратећу судску документацију треба да достави до 7. априла.

Децембра 2008. године Веће за ратне злочине Вишег суд у Београду покренуло је истрагу против Ганића због основане сумње да је непосредно, заједно са другим лицима, супротно конкретним споразумима о мирном повлачењу јединица ЈНА из Босне и Херцеговине, издавао наређења за нападе на објекте ЈНА у Сарајеву – војну болницу, Дом ЈНА, колону санитетских возила и војну колону у Добровољачкој улици.

Решењем о спровођењу истраге Ганићу се на терет стављају  три кривична дела -  ратни злочин против рањеника и болесника, противправно убијање и рањавање непријатеља и употреба недозвољених средстава борбе.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ