Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министрака Маловић и градоначелник Суботице Саша Вучинић потписали Меморандум о спровођењу алтернативних санкција - 30. октобар 2009.

30.10.2009.

Министарка правде Снежана Маловић и градоначелник Суботице Саша Вучинић потписали су данас, 30. октобра 2009. године, Меморандум о сарадњи у спровођењу алтернативних санкција у  Суботици. Потписивњем овог меморандума, Суботица је постала други град у Републици Србији и  први у АП Војводини у којем ће се спроводити алтернативне санкције.

Министарка правде Снежана Маловић истакла је да је за ефикасно спровођење и остварење позитивних ефеката алтернативних санкција један од најважнијих предуслова да се локална заједница односно цело друштво активно укључи у овај процес и навела да је за примену казне рада у јавном интересу од великог значаја укључивање организација и предузећа које се баве комуналним, друштвено корисним или хуманитарним радом.

Министарка је нагласила да је примена алтернативних санкција у свету показала да за резултат има смањење стопе поврата, јер ова мера значи избегавање негативног утицаја затвора и бољу ресоцијализацију. Уједно, осуђеници кроз јавни рад враћају свој дуг друштву и локалној средини, а држава штеди значајна средства  која се издвајају за сваки дан који осуђеник провде у затвору.

Меморандумом који је потписан са градоначелником Суботице регулисани су начини успостављања сарадње између Повереничке службе, која делује у оквиру Одељења за третман и алтернативне санкције Управе за изрвршење кривичних санкција Министарства правде, и организација и институција у којима ће бити извршавана казна рада у јавном интересу и условна осуда са заштитним надзором.

Потписивању меморандума присуствовали су директор Управе за извршење кривичних санкција Милан Обрадовић, председник Окружног суда у Суботици Ференц Молнар, заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Томас Мур и директори јавно-комуналних предузећа која ће учествовати у спровођењу алтернативних санкција.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ