Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министри Србије и правде Снежана Маловић и Бариша Чолак потписују два билетарлна уговора

25.02.2010.

Минстарка правде Србије Снежана Маловић и министар правде Босне и Херцеговине Бариша Чолак поптисаће у петак 26. фебруара у 10 часова у Влади Србије измене и допуне Уговора о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима и измене и допуне Уговора о извршењу судских одлука у кривичним стварима.

Изменама и допунама тих уговора регулише се признање и извршење судских одлука у кривичним стварима и укупна правна помоћ у грађанским и кривичним стварима између две државе.

Поптисивању уговора присуствоваће и помоћник министра правде Србије Војкан Симић, помоћник министра правде Босне и Херцеговине Никола Сладоје и секретар министарства правде Босне и Херцеговине Јусуф Халилагић.
Измене и допуне Уговора о извршењу судских одлука у кривичним стварима омогућиће да се према лицима осуђеним у једној држави казна затвора изврши у држави чији су држављани или у којој имају пребивалиште и то без обзира на висину казне и њихову сагласност.

Изменама и допунама Уговора о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима биће унапређена укупна међународно правна помоћ између Србије и Босне и Херцеговине како у кривичним тако и у грађанским стварима.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ