Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Након одлуке Врховног суда Србије о пуштању на условни отпуст осуђенка Миодрага Брацановића, министарка правде сменила управника КПЗ "Забела"и поднела иницијативу за разрешење троје судија ВСС - 05.03.2009. године

5.03.2009.

    Министарка правде Снежана Маловић поднела је данас, 5. марта 2009, иницијативу Врховном суду Србије за разрешење троје судија тог суда (Драгише Ђорђевића, Соње Манојловић и Миодрага Вићентијевића) због несавесног и нестручног вршења судијске дужности. Поменуте судије донеле су решење о пуштању на условни отпуст осуђеног Милорада Брацановића.

    Окружни суду у Београду одбио је као неосновану молбу Брацановића за условни отпуст, након чега је Врховни суд Србије преиначио то решење и уважио молбу Милорада Брацановића, позивајући се да је КПЗ «Забела» у свом извештају дала предлог да се Брацановићу усвоји молба. У извештају КПЗ «Забела» о владању Брацановића не стоји предлог да се осуђеник пусти на условни отпуст, како је наведено у образложењу одлуке Врховног суда Србије.

    Министарка правде сменила је 4. фебруара 2009. управника Драгана Брајовића и начелника Службе за преваспитавање КПЗ «Забела» Радојицу Шутовића, због пропуста у раду и необавештавања надлежних, као и због немарног односа приликом састављања извештаја о владању осуђеника Милорада Брацановића, обзиром да се ради о лицу које је осуђено за кривично дело организованог криминала. 

    Министарство правде ће настојати да се сви поступци везани за несавестан рад како запослених тако и носилаца судијске функције најстроже санкционише.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ