Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Наставак сарадње Министарства и Синдиката запослених у правосуђу - 16.12.2008. године

17.12.2008.

Министарка правде Снежана Маловић разговарала је 16. децембра 2008. године о материјалном положају запослених у правосуђу са делегацијом Синдиката запослених у правосуђу, коју је предводила Славица Живановић, председница тог Синдиката.

На састанку је договорено да се, у циљу очувања материјалне сигурности запослених, у следећој години настави са исплатом стимулације запосленима из прихода који ће бити остварени наплатом судских такси.

Такође, договорено је да се до краја ове године изврши једнократна исплата државним службеницима и намештеницима у правосудним органима и органима за прекршаје у износу од по 5.000 динара. Ово право оствариће државни службеници и намештеници чија је основна плата за новембар 2008. године била мања од 50.000 динара. Поменута исплата извршиће се из остварених прихода од наплате судских такси у овој години, а на основу уштеда остварених смањењем броја  запослених у правосуђу.

Подсећамо, да је крајем 2007. године потписан Протокол,  а у току ове реализован је Акциони план за решавање вишка запослених у правосуђу.

Имајући у виду да је Синдикат запослених у правосуђу потписао Посебан колективни уговор, створени су услови за побољшање материјалних услова запослених у  правосуђу. 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ