Српски ћирилица Srpski latinica English

 

НЕМАЧКИ АМБАСАДОР ХАЈНЦ ВИЛХЕЛМ У ПОСЕТИ МИНИСТРУ СЕЛАКОВИЋУ

7.12.2012.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је одржао састанак са амбасадором Немачке у Србији, Његовом Екселенцијом, господином Хајнцом Вилхелмом, на којем су представљени досадашњи резултати рада, као и будући кораци министарства на побољшању стања у правосудном систему Србије.

Министар Селаковић је амбасадору Немачке указао на основне недостатке српског правосуђа, напомињући да су највеће последице таквог система трпели грађани Србије. Он је упознао господина Вилхелма са резултатима рада пет радних група, које су израдиле измене и допуне више од десет правосудних закона. С тим у вези, министар Селаковић је нагласио да су све релевантне међународне институције, стручна јавност, али и сами грађани имали увид у рад група, али и могућност да дају своје коментаре, како би се на свеобухватан начин пронашла најбоља решења.

"Измене закона потребно је усагласити са европским стандардима, али пре свега морају бити прилагођени менталитету нашег народа и условима функционисања наше државе", рекао је Селаковић.

Немачки амбасадор истакао је важност ефикасног функционисања судске мреже у Србији, оценивши да та ефикасност не зависи само од броја судова, већ и од броја судија. Он је позитивно оценио то што је борба против корупције приоритетни циљ Минстарства правде и државе управе, као и целе Владе Србије, и изразио спремност Немачке да кроз размену искуства допринесе у тој борби.

Министар је истакао да је у току израда три Националне стратегије, међу којима је и Национална стратегија за борбу против корупције. "Постоји јака политичка воља Владе Србије за бескомпромисну борбу против корупције. Новом стратегијом градимо чврсте и ефикасне механизме за системску борбу против корупције", закључио је министар Селаковић.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ