Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ОСУЈЕЋЕНA ДВА ПОКУШАЈА БЕКСТВА, КОМАНДИРИ НАГРАЂЕНИ

21.02.2013.

Припадници службе за обезбеђење Управе за извршење кривичних санкција осујетили су током празничног викенда два покушаја бекства из затвора. Припремне радње за покушај бекства догодиле су се у Окружним затворима у Панчеву и Новом Саду.

На основу оперативног сазнања утврђено је да су притворена лица из једне од соба на спрату притвора у Окружном затвору у Панчеву покушала обијање зидног малтера и цигле на спољном зиду, према главној улици. Приликом претреса собе и притворених лица пронађене су две металне шипке  дужине 50 цм поломљене од држача завесе тоалета које су биле употребљаване као алат.

Оперативним радом у протеклих месец дана, припадници службе обезбеђења спречили су даље активности на стварању услова за покушај бекства притворених лица из Окружног затвора у Новом Саду.  Приликом претреса уочено је да је унутрашња решетка на прозору разваљена и привезана жицом. Од недозвољених предмета, који су служили и као алат, пронађене су метална шипка исечена са клупе у соби, импровизовани „бонсек“ од жице и две металне куке, жица у бунту направљена од кревета, три импровизована „шабера“ направљена од четкице за зубе и металне кашике и ужад плетена од чаршава дужине око шест метара са омчом на крају. Нађена је и импровизована батина погодна за напад.

Обавештене су истражне судије и Полицијске Управе у оба града, а заслужни припадници службе за обезбеђење похваљени и награђени и то: Ст. командир Рајко Ракић, надзорник Мишо Свркота и млађи надзорник Миломир Скакавац из Окружног затвора у Новом Саду и млађи надзорник Владимир Јованов у Окружном затвору у Панчеву.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ